dilluns, 4 de maig de 2009

Evitar virus USB

Els virus al USB és un fet casi normal de la vida diària per al qui l'utilitza fora de casa i en ordinadors de lliure accés (ex. els estudiants).Fa temps vaig trobar per internet el bloc de "Recordant a Plutó" una entrada amb consells per a evitar els virus del nostres USB.

Faig un còpia-enganxa per a que el pugueu consultar. Per cert, si l'utilitzeu no estaria malament que li doneu les gràcies ;)

Evitar virus dels llapis de memòria

Us penjo aquest text que he trobat a www.eines.cat. Suposo que ajudarà a més d'un a evitar la infecció dels virus dels pendrive:

Avui en dia qui no té un pendrive (llapis de memòria), en té dos. El seu ús s'ha estès molt i això afavoreix també als creadors de virus, que s'aprofiten de la "portabilitat" d'aquests dispositius per propagar les seves creacions víriques. Només pel fet de posar el pendrive en un ordinador públic, ja és susceptible de que se li instal·li un virus que, posteriorment, s'instal·larà a casa nostra i a tot arreu on connectem el llapis.

En aquest article expliquem com evitar que entrin els virus al llapis i també, per l'ordinador de casa, com desactivar el mètode pel qual els virus són capaços d'entrar al sistema pel sol fet de connectar-lo.

El secret està en l'AutoRun, és l'habilitat dels sistemes operatius de llegir un mitjà extraíble automàticament i saber quina operació realitzar gràcies a un fitxer amb ordres. L'ús habitual d'aquest fitxer és el de començar una instal·lació (CDs amb programari), engegar demostracions, etcètera.

Aquest és el fet que els virus (o malware) aprofiten, i per tant, la millor solució per evitar problemes és desactivar l'AutoRun pels mitjans extraïbles (Pendrives, CDs, tarjetes de memòria..).


- Desactivar momentàniament l'AutoRun (Per quan som a un ordinador públic: biblioteca, universitat, cibercafè..).

  • Tant fàcil com prèmer la tecla Shift (Majúscules) alhora que insertem el pendrive. Això evita l'AutoRun momentàniament.
- Desactivar permanentment l'AutoRun

  • Menú Inici - Executar - gpedit.msc (Editor de Directives de Grup)
  • Un cop dintre, anar a Configuración del Equipo - Plantillas Administrativas - Sistema.
  • Doble clic a Desactivar Reproducción Automática i escollir Habilitada. Més abaix: Desactivar Reproducción Automática en: Todas las unidades.

Ho sento pels usuaris de Linux i Mac, però no cal que desactiveu l'AutoRun perquè no tindreu cap problema amb els virus ;)

MOLTES GRÀCIES PAU